Podjetni dijaki v pomoč vsem maistrom

Podjetni dijaki v pomoč vsem maistrom

Smo Marko, Žan in Neli, najstniki, dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.  Od nedavnega smo tudi zagreti ustvarjalci platforme Zapiski.si -  strani dijakov za dijake, ki  smo jo v času pouka na daljavo naredili v pomoč sovrstnikom. Zdaj je naš cilj, da stran nadgrajujemo in izboljšujemo, dokler ne bo prva platforma, na katero pomisliš, ko rabiš pomoč pri učenju.

 

Stran ni nastala kar čez noč. Začetki ideje segajo skoraj leto nazaj, na začetek prejšnjega šolskega leta, ko je našo šolo obiskal Sandi Muheljič in predstavil tridnevno šolo podjetništva. Po predavanjih smo želeli še več, zato se nas je nekaj največjih navdušencev dogovorilo za tedenske sestanke, katerih cilj je bil, da iz teorije preidemo v praktični del in začnemo delati na svojih idejah. Takrat se je z začetno zamislijo platforme Zapiski.si oblikovala naša skupina. Sprva smo idejo želeli razviti do konca poletnih počitnic, a ko so se marca zaprle šole in se je pouk preselil na daljavo, je bila to za nas nova priložnost. Svoje načrte smo lahko hitreje uresničili in s tem pomagali tistim, ki so se težje prilagodili na novonastale razmere. V manj kot v enem mesecu smo ob vseh drugih obveznostih uspeli postaviti tudi našo spletno stran.

 

Zapiski.si je spletna platforma, ki si želeli postati prva stran, na katero dijak pomisli ob učenju. Čar je v njeni enostavnosti in uporabnosti – vsak dijak lahko dostopa do baze zapiskov, prispeva svoje in stran deli. Verodostojnost objavljenega zagotavljamo s pregledom in preverjanjem kvalitete zapiskov pred objavo.

V času spomladanske karantene in počitnic smo objavili vse zapiske od 1. do 3. letnika gimnazije Kamnik, zato je ta spletna stran še toliko bolj koristna prav za vas, Maistre!

Na naši strani lahko že v bližnji prihodnosti pričakujete kar nekaj novosti. Med drugim tudi posneta predavanja različnih predmetov in orodja za pomoč med dijaki na daljavo, kar bi omogočili z medsebojnim popravljanjem esejev, pomoči pri reševanju nalog itd.  Do kvalitetnih zapiskov pa želimo tudi izboljšati dostop, po eni strani z izdajanjem knjig za pregledovanje brez elektronskih naprav, po drugi strani pa z mobilno aplikacijo.

Čeprav smo dijaki 4. letnika in je to naše zadnje leto, želimo z idejo nadaljevati, jo izboljševati in širiti. Zavedamo se, da je bila pri razvijanju naša največja prednost, da smo kot dijaki izhajali iz svojih problemov, zato razmišljamo tudi o možnosti podmladka, ki bi skrbel, da stran zadovoljuje vse potrebe trenutnih dijakov in da korenine ostanejo tukaj, kjer se je vse začelo - na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik.