Ste izjemna generacija diamantnih maturantk in maturantov

Ste izjemna generacija diamantnih maturantk in maturantov

Preteklo soboto sta ministrica Simona Kustec in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v Kongresnem centru Brdo pri Kranju sprejela 133 diamantnih maturantk in maturantov letošnje splošne, poklicne in mednarodne mature.

Izredno smo ponosni, da je bilo med njimi kar 7 dijakinj GSŠRM Kamnik: Taja Brojan, Manca Jagodic, Eva Kvas, Mateja Mavrič, Manca Podmiljšak in Nika Sušnik, še ena diamantna dijakinja poklicne mature, Nuša Mali, pa se sprejema ni mogla udeležiti.

Taja Brojan Eva Kvas Mateja Mavrič Manca Podmiljšak Nika Sušnik

Ministrica je v nagovoru poudarila, da gre za diamantne maturante izjemne generacije in jim zaželela, naj jih prihodnost uspešno vodi k širjenju obzorij, ustvarjanju priložnosti, premagovanju življenjskih izzivov in družbeni odgovornosti.

Svojo popotnico najboljšim maturantom v svet in odgovorno svobodo odraslega življenja je ministrica pospremila z besedami Alme Karlin: »Drznemu pripada svet. Kdor ne poskusi preseči ozkih meja njemu prvotno danega obzorja, kdor se nikoli ne spusti v globine življenja in nikoli ne zapusti zemlje, da bi v duhu zalebdel v višjih in čistejših sferah, ta je resda tudi živel, toda le kot sviloprejka v svojem kokonu. Življenje je raziskovanje neznanega.«