Nacionalni natečaj Evropa v šoli

Nacionalni natečaj Evropa v šoli
Nacionalna raven natečaja Evropa v šoli je prinesla izjemen uspeh na video področju. Vse tri nagrade so prejele dijakinje 3. letnika ekonomskega programa, kar nam je uspelo prvič doslej.

Zmagovalna nagrada je pripadla Tamari Zarić za video
Ali so ženske res slabše voznice? (YouTube),
2. nagrado je osvojila Vezire Ugzmaili za animirani film
Jaz kot ti, ti kot jaz (YouTube)
,
3. nagrado pa Laura Šalja za video
Sem res obseden/a s tehnologijo (YouTube).


Svetovalec in mentor dijakinjam je bil Janez Klemenčič. Izbirne komisije so zagotovo prepričali pogumen pristop, študiozna analitičnost pri obravnavanju problematike in pronicljiva percepcija aktualnega družbenega stanja, s katero se ni težko poistovetiti. Tema letošnjega natečaja je bila Snemimo roza-modra očala: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante in je zasledovala 5. cilj trajnostnega razvoja Evropske unije. Poteka pod okriljem ministrstev, zadolženih za to področje. V štirih kategorijah je na razpis prispelo 10.617 del. Vsi srednješolci nastopajo v enotni kategoriji.
Podelitev tokrat res lepih nagrad je potekala 10. maja 2019 v Festivalni dvorani v Ljubljani. Udeležence je uvodoma pozdravila predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, še posebej pa so bili navzoči veseli prisotnosti in nagovora zunanjega ministra dr. Mira Cerarja, kakor tudi drugih predstavnikov vladnih struktur. Sledila je gledališka predstava Bodi zvezda OŠ Artiče, kratek kulturni program in podelitev nagrad po področjih. Na koncu je bil v celoti prikazan film Tamare Zarić, ki ga je publika sprejela z zanimanjem in pozitivnimi komentarji.

Čestitamo in upamo na prihodnje tvorno sodelovanje.

Galerija slik s podelitve

Opis podelitve na ZPMS