Ogled sejma BETT v Londonu

Ogled sejma BETT v Londonu
V okviru projekta Inovativna učna okolja podprta z IKT - Inovativna pedagogika 1:1 sva si v z večjo skupino iz Slovenije ogledala BETT, enega največjih sejmov za uporabo tehnologije v izobraževanju na svetu. Razstavljalci prihajajo s celega sveta, razstavišče je ogromno in zahteva večdnevni ogled.  Vse dni potekajo polurne predstavitve v osmih dvoranah hkrati.
Eden od vhodov v razstavišče.

Znaten del prostora je bil namenjen učnim orodjem STEAM, kot je pi-top, ki uporablja Raspberry Pi. Vse dni so potekale delavnice v vasi STEAM. Prav tako je bil v različnih kontekstih in izvedbah uporabljen mikrokrmilnik Arduino.

Delavnica za uporabo pi-topov

Največ zanimanja so požele stojnice z navidezno resničnostjo, saj so mladi lahko preizkušali različne modele dragih 3D očal in zapluli npr. s Titanikom.

Globine navidezne resničnosti

Precej obiska je imela glasbena šola Rocksteadymusic School, ki je v razponu dveh ur izvajala delavnice za začetnike. Dijaki so naključne mimoidoče usposobili, da so v skupini zaigrali popularno pesem. Glasbena šola s svojo dejavnostjo gostuje po vsej Veliki Britaniji.

Just beat it (M. Jackson)

Vsa predavanja so bila tehnično in vsebinsko zelo zanimivo pripravljena. Zaradi aktualnosti so največ pozornosti pritegnila najnovejša spoznanja o nevronskih mrežah.

Predavanje o umetni inteligenci in nevronskih mrežah v razredu

Razstavišče je prava mešanica sintetičnih zvokov in zato tudi precej hrupno. Po ogledu se zato še kako prileže sprehod pod Temzo do Greenwicha, kjer se nahaja črta ničtega geografskega poldnevnika, pred katero se nahajava na naslovni fotografiji.

Janez Klemenčič in Damjan Mlakar