Zlate Maistrice

Zlate Maistrice

V torek, 19. 3. 2019, se je na 2. Gimnaziji v Mariboru odvijalo finale državnega prvenstva v odbojki za dijakinje.

Poleg naših dijakinj so na "šoli čez Dravo" tekmovale tudi domače dijakinje pod vodstvom Jurija Čopija, dijakinje Gimnazije Šiške, katere je vodil Igor Slobodnik, Velenjčanke so se borile pod vodstvom Morene Pergovnik, naša dekleta pa je vodila Katarina Juhart.

Maistrice so se v polfinalu pomerile z dijakinjami iz Velenja in jih premagale zanesljivo že po dveh nizih, Mariborčanke pa so proti dijakinjam iz Šiške igrale suvereno in bile nepremagljive. Z zanesljivo zmago so napovedale boj za naslov, vendar se naše dijakinje "Štajerk"niso ustrašile in zmagale v obeh nizih (-26, -20).

Kljub temu, da so bile skozi vse tekmovanje polne samozavesti, je bila ta tekma drugačna kot ostale, saj njihove stalne trenerke Alenke Lukan zaradi šolskih obveznosti ni bilo na tekmi, so pa bile v mislih z njo celo tekmovanje in ji tudi posvetile zmago.

Odličen dosežek dijakinj je eden bolj odmevnih na naši šoli, mi pa se nadejamo, da bodo Maistrice osvojile še kakšno lovoriko, in naredile Kamničane in Kamničanke še bolj ponosne.

Katjuša Koritnik