Športni dan, tekmovanja... 2021/22

Športni dan, tekmovanja... 2021/22

Čas beži, žoga se kotali, voda se pije in življenje teče dalje.

Tudi športniki niso ostali žejni, zaustavili so čas in odbijali žoge. 

Tekmovali smo v plavanju, goreskem teku, orientaciji, kjer je Nika Ravnikar priorientirala odlično 2. mesto na državnem prvenstvu,  ekipni atletiki, odbojki na mivki... in imeli športni dan.

 

Športni dan na Krvavcu je bil ob lepem vremenu priložnost, da se dijaki ponovno malo podružijo, nadihajo svežega zraka v šoli in občudujejo svet od zgoraj. Nekateri so se odločili za pohod, drugi se niso odločili za pohod in so ga imeli zaradi slabega vremena, tretji so se poskusili v lokostrelstvu, adrenalinskem parku, vožnji s tubami in mogoče se je kdo peljal prvič z nihalko, kdo bi vedel...

 

 

Orientacija in Nika Ravnikar - srebrna

 

Šolsko državno prvenstvo v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole je potekalo v sredo, 29. septembra. Trasa je bila izpeljana po obronkih gozdov pod Rašico, ki so jo pripravili predstavniki orientacijske zveze, pri izpeljavi tekmovanja pa je pomagala Osnovna šola Maksa Pečarja Črnuče.

Orientacijski tek je ena izmed panog šolskih športnih tekmovanj, ki smo jo kljub epidemiji, uspeli izvesti tudi v preteklem šolskem letu. Tudi letos so tekmovanje gostili v Črnučah, udeležilo pa se ga je 143 učencev in učenk ter 35 dijakov in dijakinj. (vir: šport mladih)

Tukaj žal nimam slikic, imam pa rezultate!

Najdu slike :) -  tukaj

rezultati

 

 

Odbojka na mivki.

 

Tako kot skoraj vsako leto, lani je vse odpadalo, smo tudi letošnje leto poslali na področno tekmovanje v odbojki na mivki,  odlične igralce ter zasedli:

DIJAKINJE                                        DIJAKI    
1.MESTO    GIMNAZIJA KRANJ        1.MESTO    GSŠRM KAMNIK
2.MESTO    GSŠRM KAMNIK              2.MESTO    GIMNAZIJA FRANCETA PREŠERNA
3. MESTO    SGŠT RADOVLJICA       3. MESTO    GIMNAZIJA KRANJ

 

V finale DP sta se uvrstili obe ekipi. Kako se bo končalo? To pa zveste v naslednji epizodi hrabrega miška, ki bo spomladi.

 

Tekmovali smo tudi v plavanju!

 

 

Profesorca, ki jih je spremljala je napisala takole:

10. 9. 2021 se je državnega tekmovanja srednjih šol v plavanju udeležilo 7 dijakov GSŠRM. Vsi so se izkazali po svojih najboljših močeh.

 

Opomba pisca: vedno se dijaki izkažete po najboljših močeh in prav je tako, saj zastopate šolo, ki ji ni para. Šolo Rudolfa Maistra Kamnik :)

rezultati plavanje

 

 

Gorski tek

 

Kar nekaj tekmovalcev z naše šole je tekalo okoli Smlednika.

rezultati-  poiščete pri dijakinjah in dijakih (Gimnazija in srednja šola) - to so naši tekmovalci, očitno za generala ni bilo dovolj prostora :(

Nastopili so več kot odlično. Čestitke.

 

 

Atletika ekipno

 

tudi cel avtobus atletov je več kot dobro zastopalo našo šolo v Ljubljani, kjer smo pokazali, da imamo željo in da smo lahko povezani tudi preko športa in ne samo preko FB-ja.

 

Imejte se radi <3