ŠOLA V OBLAKU

ŠOLA V OBLAKU
19. delovno srečanje skupine IUO Pedagogika 1:1 je bilo izobraževalno. Obiskal nas je Samo Železnik, učitelj na Šolskem centru Velenje, in nas popeljal v skrivnosti, novosti in prelesti Offica 365.

Zadeva združuje poznana orodja pisarniške zbirke Microsoft Office, e-pošto, omogoča skupno delo na dokumentih, in številne e-rešitve za premagovanje izzivov šolskega vsakdana.

Da smo lahko takoj začeli z ustvarjalnim učenjem, smo si udeleženci že vnaprej uredili račun za Office 365. Pri tem smo lahko ob brskanju po Arnesovi  spletni strani izvedeli, da spletna aplikacija Oblak 365 deluje kot vmesnik med obstoječo infrastrukturo ArnesAAI in oblačnimi storitvami Microsoft Office 365. V prvi vrsti je namenjena izobraževalnim organizacijam, ki so včlanjene v ArnesAAI in so upravičene do akademske naročnine Office 365.

Osrednji del izobraževanja smo namenili predvsem spoznavanju digitalne shrambe OneDrive, spletne pošte Outlook ter digitalnega zvezka OneNote.

Ker je predavatelj izkušen šolski maček, so bili prikazani primeri izredno praktično in ciljno naravnani, kar nam je pomagalo pri prebijanju skozi kopico informacij. Takoj ko smo učitelji postavljeni v vlogo učencev, se v nas naseli tudi bolj ali manj sproščena igrivost, zato smo bili neverjetno uspešni pri pošiljanju medsebojnih sporočil, vključevanju GIF-ov, slikic in video posnetkov. Seveda je to le podpiralo resno delo in osvajalski pohod na tristopetinšestdeseto pisarno.

Na koncu smo imeli glave precej polne, a poleg novega oblaka je tam ostal tudi prostor še za vprašanja, ki jih bomo zastavili predavatelju ob vnovičnem srečanju.