NEPRECENLJIVA IZKUŠNJA Z DELOM NA PORTUGALSKEM

NEPRECENLJIVA IZKUŠNJA Z DELOM NA PORTUGALSKEM
Dijakinje 3. letnika programa ekonomski tehnik so uspešno opravile dvotedensko delovno prakso na Portugalskem. Z delom v različnih podjetjih so spoznavale način dela in kulturo, pridobile so veliko znanja in življenjsko pomembnih izkušenj.

Dekleta so dodobra spoznala podjetja Fundacao Ricarsil, Resumo Mensal, Centro de Medicina, Aspas in Braga Mob, tam  navezale veliko stikov z domačini in vrstniki iz drugih držav. Poleg življenja z delom so si nabrale veliko lepih spominov tudi na izletih po deželi. Obiskale so nekaj čudovitih mest ter znamenitosti Portugalske - Porto, Lisbono, Brago ter Viano do Castelo. Ob tem so spoznavale in okusile tudi portugalsko kulturo in kulinariko.

Naklonjeno jim je bilo tudi vreme, saj jih je po začetnem dežju pozneje razvajalo s prijetnimi temperaturami.

Toliko lepih spominov se je nabralo, da je bilo ob slovesu kar malo težko zapustiti "delodajalce" in pisano družbo, s katero so dvotedensko bivanje zaključili s posebno torto. Eden od treh direktorjev podjetja Braga Mob, Tiago Costa, je vsem udeležencem podelil certifikate Erasmus Mobility.

Naše ekonomke pravijo, da so veliko pridobile, portugalski delodajalci pa so jih pohvalili, da so delo opravljale vestno in odgovorno.