Krst fazanov

Krst fazanov
Po slabem tednu barvanja obrazov je le nastopil čas, da fazane sprejmemo med naše vrste. Zato smo se v petek, 4. septembra 2015, vsi polni pričakovanja zbrali v šolski avli. Krst fazanov, ki je na šoli organiziran že tradicionalno, so tokrat pripravili dijaki 4. b razreda.

Določili so tudi tričlansko komisijo, ki je ocenjevala sposobnosti novopečenih predstavnikov 1. letnikov. Ravnatelj Šemso Mujanovič je pozdravil zbrane in jim zaželel prijetno bivanje na šoli.

Vsi smo se smejali in stiskali pesti, ko so se tekmovalci pomerili v prenašanju vode v ustih, računanju, pokanju balonov in skakanju z zvezanimi nogami. Slišali smo jih tudi recitirati. Trema je naredila svoje, vendar jim tega ne moremo zameriti. Fante, ki so pesmi brali v zelo različnih in zabavnih slogih, so z izraznim plesom spremljala dekleta.

Vsi so se izjemno potrudili in smeh je bil zagotovljen. Zmago na letošnjem krstu je osvojil 1. f razred.

Dogodek so skupno zaključili vsi fazani, ki so družno izrekli letošnjo zaprisego; Jaz, mali puhasti fazan, prisegam, da bom vsa štiri leta izobraževanja ponosno zastopal našo šolo tako na šolskih kot obšolskih dejavnostih …


Letošnja zaprisega
Jaz, mali puhasti fazan, prisegam, da bom vsa štiri leta izobraževanja ponosno zastopal našo šolo tako na šolskih kot obšolskih dejavnostih. Prisegam, da ne bom stal v vrsti za kopirnico in se drenal po hodnikih. Dijakom četrtih letnikov bom vedno in povsod odstopil prostor, še posebno v Bistroju Pod gradom. Prisegam, da bom spoštoval starejše na šoli in v njihovi prisotnosti ne bom odpiral kljuna, če to od mene ne bo zahtevano.

 
 

Avtor: Gašper Tonin
Fotograf: Blaž Grünfeld