Kemijski lipgloss

Kemijski lipgloss
Zadnje tedne se kemijski laboratorij še posebej blešči. Pa ne zaradi spomladanskega čiščenja, pač pa zaradi dneva žena in prihajajočega materinskega dneva. Kaj imajo kemija in ta dva dneva skupnega? Ženske. Kadar niso ženske preveč tečne, jim moški po navadi podarimo kaj za ta dva praznika, drugače si pa že same kaj podarijo. No, tokrat smo v kemijskem laboratoriju izdelovali perfektno darilo za naše najdražje - lipgloss ali bleščilo za ustnice.

 

Izdelava bleščila je zelo enostavna. Edino, na kar je potrebno zelo paziti, je seveda higiena. Za izdelavo potrebujemo samo vosek, eterična olja, dišave in seveda barvila. Postopek izdelave je potekal nekako takole: vosek, ki je zelo “pacast”, smo stežka odtehtali, mu dodali eterična olja in segreli v vroči vodi. Nato smo vse skupaj polepšali z nekaj barvila in vse skupaj zapakirali v zelo drago embalažo.

 

Končni izdelek je seveda “bio eko brez glutena in konzervansov bleščeč superduper lipgloss”. Prepričan sem, da bodo naše najdražje prav zagotovo s prida uporabljale naš težko prigaran izdelek. In uživali bomo tudi sami s pogledom na njihovo lepoto.

 


Avtor: Luka Eržen, GSŠRM Press

Fotograf: Blaž Grünfeld, GSŠRM Press