Izjemen uspeh naših ekonomistov

Izjemen uspeh naših ekonomistov
Da se nam ni za bati za prihodnost ekonomije in gospodarstva, je znova dokazala ekipa naših dijakov programa EKONOMSKI TEHNIK.

27. marca 2019 je v Ljubljani namreč potekalo 20. DRŽAVNO PRVENSTVO iz ZNANJA EKONOMIJE. Tekmovalo je 78 tekmovalcev iz 28 slovenskih šol, vsaka šola pa je lahko prijavila le tri najboljše.

Naša ekipa, ki so jo pod mentorstvom Valerije V. Vilfan sestavljali JAN SAŠEK, NIK BREMŠAK in LIZA SVETLIN, je v izredni konkurenci in pod budnim nadzorom državne ocenjevalne komisije dosegla prvo mesto ter s tem zlato priznanje. In tako smo GSŠRM-jevci skorajda že tradicionalno znova postali DRŽAVNI PRVAKI V ZNANJU EKONOMIJE.

A to še ni vse – naši četrtošolci so se izvrstno izkazali tudi kot posamezniki, tako je bil JAN SAŠEK tudi v tej kategoriji nepremagljiv in zasedel 1. mesto, na 3. mestu pa mu je delal družbo tudi NIK BREMŠAK.

Državno tekmovanje iz znanja ekonomije poteka vsako leto, gostitelj je vedno katera izmed srednjih ekonomskih šol v Sloveniji. Posebnost tekmovanja je, da se ga lahko udeležijo le četrtošolci, zahtevano znanje pa nikakor ni le snov četrtega letnika. Je skupek celotnega znanja ekonomije in sodobnega gospodarstva, ki ga dijaki osvajajo in nadgrajujejo v vseh štirih letnikih, zato smo lahko na naš program EKONOMSKI TEHNIK ter dosežena priznanja še toliko bolj ponosni.