Ekipno atletsko tekmovanje

Ekipno atletsko tekmovanje
V sredo, 16.9.2015, so se dijaki GSŠRM-ja udeležili ekipnega atletskega tekmovanja srednjih šol v Kranju, kjer so dijaki zasedli drugo mesto s 7283 in dijakinje odlično tretje mesto s 6067 prisluženimi točkami. Ta dosežek se bo vtisnil v šolsko zgodovino, saj kot šola že dolgo nismo bili tako uspešni. Tako med dijaki kot med dijakinjami je zmagala Gimnazija Jesenice, ki je bila od drugih za odtenek boljša.
2015-09-17 11.36.53
Dijaki in dijakinje so se pomerili v več disciplinah in sicer sprintu na 100 metrov, teku na  400, 1000 in 2000 metrov, v štafeti 4 x 100 metrov, skoku v daljino s cone odriva, suvanjem krogle in skoku v višino. V sprintu na 100 metrov sta prvo in drugo mesto zasedla dijaka naše šole Jure Grkman in Matija Grkman, med dijakinjami pa je bila najbolj uspešna Nika Drolc, ki si je izborila tretje mesto. Na 1000 metrov je bil  tretjeuvrščen dijak Janez Golja, zelo uspešna pa je bila tudi dijakinja prvega letnika Tjaša Vrtačič, ki je z odličnim rezultatom dosegla drugo mesto. Na teku na 2000 metrov je drugo mesto zasedel Klemen Bojanc. Pri skoku v daljino si je Matej Omahna priskakal peto mesto s preskočenimi skoraj petimi metri,  med dijakinjami pa si je Sara Sitar izborila sedmo mesto. S suvanjem krogle je Sandra Bruderman  prisuvala peto mesto, Matija Kunstelj pa sedmo. V skoku v višino je med našimi dijaki najvišje mesto zasedel David Hlastec in sicer odlično tretje mesto. Naši dijaki so sestavili dve štafetni ekipi iz osmih najhitrejših dijakov in zasedli drugo in peto mesto, dijakinje pa s svojo ekipo peto mesto.

 

Vsi so tekmovali s srcem in po svojih najboljših močeh, zato upamo celo na uvrstitev na področno ekipno tekmovanje. Nanj se uvrsti samo najboljših osem šol v Sloveniji.
Avtor: Matija Grkman