Dve zlati priznanji iz astronomije

Dve zlati priznanji iz astronomije

V soboto, 11. januarja 2020, je bilo v Ljubljani državno tekmovanje iz astronomije, ki so se ga med 75 dijaki srednjih šol udeležili tudi štirje dijaki naše šole.

 

V 1. skupini, v kateri se v reševanju astronomskih problemov pomerijo dijaki 1. in 2. letnikov srednjih šol, je Jan Orehek iz 2.a osvojil zlato Dominkovo priznanje ter posebno pohvalo. Tudi Anže Mošnik iz 2.a je med najboljšimi slovenskimi astronomi in bo prav tako prejel zlato Dominkovo priznanje.

 

Oba sta povabljena na 26. sanktpeterburško astronomsko olimpijado. Prav tako se bosta z najboljšimi slovenskimi astronomi s srednjih šol dodatno pomerila še za uvrstitev v ekipo, ki bo Slovenijo zastopala na letošnji astronomski olimpijadi, ki bo v Kolumbiji.

 

Dobro sta se odrezala tudi Matej Mali iz 4.a v 2. skupini med dijaki 3. in 4. letnikov ter Riena Hribar iz 1.b v 1. tekmovalni skupini - oba sta dosegla srebrno Dominkovo priznanje.

 

Vsem dijakom za izvrsten uspeh iskreno čestitamo, Janu in Anžetu pa želimo čim več uspeha pri reševanju astronomskih problemov na sanktpeterburški astronomski olimpijadi ter na izbirnem tekmovanju za letošnjo olimpijado.