Ana Migrena

Ana Migrena
Septembra, ko se je vse šele začenjalo, mi je neka ptičica prišepnila o novi predstavi, ki so se je lotevali naši, že dobro znani Rudolfi. Rekla je, da nas bodo letos poskušali nasmejati s parodijo na španske limonade, kar je v meni takoj vzbudilo veliko zanimanje. Skozi leto so prevetrili ekipo in medse sprejeli nove člane, kar je zelo pozitivna novica, saj so se nekateri znani talenti letos poslovili. Mesece in mesece so po več ur na teden pod varno streho naše šole in okriljem profesorice Marje Kodra pridno vadili in 1. aprila skupaj s polno dvorano navdušenih oboževalcev dočakali premiero v Domu kulture Kamnik.

 

Sama sem si ponovitev predstave Ana Migrena ogledala naslednji dan in bila prijetno presenečena nad skriptovskimi sposobnostmi Andreja Rozmana Roze, ki je predstavo napisal in v čas ene ure mojstrsko vpletel in razpletel cel koktejl raznih bizarnih dogodkov, ki so občinstvo puščali v negotovosti vse do konca.

 

V glavnih vlogah se predstavijo:

Zala Kanc kot služkinja - Ana Migrena - zapelje srce Martina Omovška v vlogi Jorika. Ne preveč srečna zakonca Hermelino in Rajfolda sta odigrala Ema Osolnik in Tim Zidar, bolničarko Tajda Kuret in strastnega zapeljivca(/ko!) Maj Hrovat. Ni španske nadaljevanke brez rednih reklamnih blokov, za kar so skupaj z Gregorjem Kukovičem poskrbeli večinoma prvi in drugi letniki.

 

Vsi igralci so me navdušili in nasmejali do solz. Za rekvizite, masko ter garderobo so poskrbeli sami in predstavo mojstrsko izpeljali. Med občudovanjem naših mladih igralcev na odru, sem z nasmehom na obrazu odkrila njihovo skrivno sestavino - že iz zadnje vrste jasno razvidno ljubezen do igre.
Če bi se radi čudili in smejali tudi vi, ne skrbite, niste prepozni. Skupina Rudolfi nas bo počastila s še nekaj ponovitvami Ane Migrene. Za prvo znano, ki bo prav tako v Domu kulture Kamnik, 4. maja ob sedmih popoldan, si kar hitro priskrbite dober sedež.

 
Avtor: Manca Kepic, GSŠRM Press