ZLATE MAISTRICE

Športni rezultatiKomentarji so izklopljeni za ZLATE MAISTRICE

V torek, 19.3.2019 se je na 2. Gimnaziji v Mariboru odvijal četrtfinale, polfinale ter finale na državni ravni v dijaški ženski odbojki. Poleg naših dijakinj so na “šoli čez Dravo” tekmovale tudi domače dijakinje pod vodstvom Jurija Čopija, dijakinje Gimnazije Šiške, katere je vodil Igor Slobodnik, Velenjčanke so se borile pod vodstvom Morene Pergovnik, naša dekleta pa je vodila Katarina Juhart. Maistrice so se v polfinalu pomerile z dijakinjami iz Velenja, katere so premagale zanesljivo že po dveh nizih, Mariborčanke pa so proti dijakinjam iz Šiške igrale suvereno in bile nepremagljive. Z zanesljivo zmago so napovedale boj za naslov, vendar se naše dijakinje “Štajerk”niso ustrašile in zmagale v obeh nizih(-26,-20).

 

Kljub temu, da so bile skozi vse tekmovanje polne samozavesti, je bila ta tekma drugačna kot ostale, saj njihove stalne trenerke Alenke Lukan zaradi šolskih obveznosti ni bilo na tekmi, so pa bile v mislih z njo celo tekmovanje in ji tudi posvetile zmago.

 

Četudi je bil ta rezultat eden bolj odmeven na naši šoli, se nadejamo, da bodo Maistrice osvojile še kakšno lovoriko, in naredile Kamničane in Kamničanke še bolj ponosne.

 

Katjuša Koritnik

 

 

 

Komentarji so zaprti.

© 2018 Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra.